Historia

Oulun liikenne Oy:n (Oulun Autokuljetus Oy:n ) perustava yhtiökokous pidettiin 15.6.1946, ja yhtiön varsinainen toiminta aloitettiin 26.6.1946.  Toiminta on alusta alkaen ollut osakeyhtiöpohjaista, mikä on mahdollistanut yhtiön joustavan kehittämisen toimintaympäristössä tapahtuneiden muutoksien mukana.

Yhtiön ensimmäiset toimitilat oli vuokrattu Oulun kaupungilta, ja käytössä oli vanha vaakahuone linja-autoaseman vieressä. Tilat olivat hyvin kylmät ja vetoiset;  yhtiö joutuikin palkkaamaan lämmittäjän talvipyhien ajaksi jotta ovet saatiin auki maanantai-aamuisin.

Vauhdikkaita muutto- ja purkuhommia

Seuraavaksi yhtiö muutti torinlaidalle Trustivapaa Bensiini Oy:n huoltoaseman tiloihin. Nämä tilat olivat myös vanhat, mutta niin vain siellä vierähti kaksikymmentä vuotta.

Päätös omien toimitilojen rakentamisesta tehtiin 25.3.1972, ja Korjaamotie 4:n tilat valmistuivat elokuussa 1972. Muutto uuteen osoitteeseen tapahtui kirjaimellisesti viime hetkellä: käytössä olleiden toimitilojen purkutuomio oli laitettu täytäntöön ja vanhasta talosta oli jo purettu toinen pääty ennen viimeisten muuttotavaroiden ulosvientiä


Kirjaudu intranettiin